wandelfestival La Palma

© La Palma / Saúl Santos

Hou je van wandelen en ben je op zoek naar een bijzondere route op onbekend terrein? Dan hebben wij een leuke tip voor je! La Palma roept zichzelf uit als wandelparadijs en doet er alles aan om dit waar te maken. Daarom wordt van 12 t/m 14 oktober 2018 het Festival de Senderismo georganiseerd. Het wandelfestival is niet alleen een kennismaking met de veelzijdigheid van het eiland – geleid langs 19 zorgvuldig geselecteerde wandelroutes – maar ook een feestelijke happening met concerten, folkloristische activiteiten en typische producten van het eiland.

Vulkanen en sterren
Al wandelend kun je de mooiste hoekjes van La Palma ontdekken: het vulkaanlandschap, de rotskusten, de uitgestrekte bossen en de wijngaarden. Het eiland kent ruim duizend kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden, goed voor talloze dagtochten of een meerdaagse wandelbeleving, zoals bijvoorbeeld een wandeling rond het eiland langs de GR-130 – het Koningspad.

Tijdens het Wandelfestival van 12 t/m 14 oktober kunnen wandelaars en natuurliefhebbers La Palma ontdekken via 19 wandelroutes, die onder andere langs de volgende trajecten lopen:

  • de Ruta de Agua: een klassieker onder de wandelroutes, vooral bekend om de mooie panoramische uitzichten.
  • avonturiers halen hun hart op bij de Sendero Bajo la Tierra: een kennismaking met de vulkanische kant van La Palma, een tocht door grotten die eindigt in de Cueva de las Palomas, door Unesco uitgeroepen tot beschermd natuurfenomeen.
  • een ander hoogtepunt van het festival is Estrellas entre Vulcanes: een avontuurlijke, nachtelijke tocht door het vulkaanlandschap onder een spectaculaire sterrenhemel.
Wandelfestival La Palma

© La Palma / J. Antonio Glez Hdez

Liefhebbers van mooie sterrenhemels én van het fotograferen van sterren kunnen deelnemen aan de Nocturne Tocando las Estrellas. Ook behoort een bezoek aan het observatorium van La Palma met de grootste telescoop ter wereld tot de mogelijkheden. Meer informatie over de verschillende activiteiten is te vinden op de website.

Wandelen het hele jaar door
Voor wandelliefhebbers die niet in de gelegenheid zijn om van 12 t/m 14 oktober 2018 naar La Palma te reizen:  het eiland is een ‘year round’ bestemming en door de hoogteverschillen kunnen elke dag vier seizoenen beleefd worden. Er zijn verschillende Nederlandse touroperators die individuele- en groepswandelreizen naar La Palma aanbieden.

Over La Palma
La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de zeven Canarische eilanden. Het is een bijzondere vakantiebestemming door zijn veelzijdige en adembenemende natuur en het ongerepte vulkaanlandschap. Het eiland is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er graag op uit trekken. Ook voor reizigers die op zoek zijn naar rust, is het eiland een aanrader: massatoerisme is er nog niet doorgedrongen. Meer informatie over La Palma is te vinden op de website.