Zondagmiddag 17 december organiseert Goois Natuurreservaat het jaarlijkse Kerstfeest voor kinderen en hun (groot)ouders in de Schaapskooi op de Blaricummerheide. Van 13.30 tot 16.00 uur is de in kerstsfeer versierde Schaapskooi geopend voor een gezellige kerstmiddag. Kinderen kunnen kerstengeltjes van schapenwol knutselen en een kaars van bijenwas maken.

In de Schaapskooi brengt Popkoor Huizen ‘NJoy, een enthousiast gemengd popkoor met leden afkomstig uit het hele Gooi, gezellige kerstmuziek ten gehore. Zij worden afgewisseld door een blazersensemble van de Gooische Muziekschool. Geniet van de kerstsfeer met koffie, thee, warme chocolademelk en kerststol. De kinderen krijgen hulp van natuurgidsen van IVN en vrijwilligers van GNR die helpen met het maken van kerstengeltjes voor in de kerstboom. Voor het knutselen en de koek en zopie wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Uiteraard zijn de Drentse heideschapen deze kerstmiddag ook aanwezig.

kerst schaapskooi blaricum

Ga op de fiets
De Schaapskooi ligt op de Blaricummerheide achter restaurant Tafelberg aan de Oude Naarderweg 3 in Blaricum. En is het beste wandelend, fietsend of met het openbaar vervoer te bereiken. Parkeergelegenheid voor auto’s is beperkt, er wordt geadviseerd met de fiets of openbaar vervoer te komen.

Wandelen op de heide
Voor of na het Kerstfeest in de Schaapskooi is het leuk om een winterse wandeling over de heide te maken. Op het kleuterpad van ‘Lineke Lam’ kunnen kinderen opdrachten doen en komen zij van alles te weten over de dieren op de heide. Of volg de paaltjesroute over de Tafelberg- en Blaricummerheide.

Over de Schaapskooi
De Schaapskooi op de Blaricummerheide is een veel bezochte locatie in het Goois Natuurreservaat. In de vroege ochtend en aan het einde van de dag is de kans groot om de schaapskudde bij de kooi te treffen. Op zondagen zijn bezoekers speciaal welkom tussen 14.00 en 16.00 uur. Natuurgidsen van het IVN, afdeling Gooi, geven dan uitleg over een diversiteit aan onderwerpen. Er is aandacht voor zwerfstenen, dieren in de winter, padden, lammetjes, vogels en insecten van de heide, Schotse hooglanders, schapen en paddenstoelen.

Meer informatie vind je op de website van het Goois Natuurreservaat.