Ok ik ben bevooroordeeld, want ik ben geboren en getogen in Twente. Maar toch: iedereen die van vermaak in het bos houdt, moet eigenlijk direct naar Twente. Totdat ik het Oosten verliet voor Utrecht kwam ik iedere zomer in het Hulsbeek om te zwemmen. Nog steeds zijn die zwemvijvers heerlijk, ook met kinderen. Er is echter meer, ontdekte ik pas. In het oude eikenbos dat de zwemvijvers omringt, is het een waar klim-en-ravot-festijn.

Zwemmen
De zwemvijvers met de royale stranden en grasvelden er omheen blijven de meest zichtbare reden om naar Het Hulsbeek in Oldenzaal te gaan. Een glijbaan in het water, een bruggetje en wat speeltoestellen. Eigenlijk zou je je hier al een dag kunnen vermaken. Voor de kleine kinderen is er ook nog een netwerk van kleine badjes, die met soort sluisjes te vullen zijn.

Verstopt in het bos
Loop je dan nog iets verder, dan is er verstopt in het bos nog veel meer te beleven. Het begint met een vrij lange kabelbaan en aan de andere kant van het pad: modder. Met waterpompen kan oud en jong er een lekker zooitje van maken. Loop je verder het bos in, dan kom je echt van alles en nog wat tegen en voor alle leeftijden: wiebelbruggen en klimpaden over het water. Glijbanen, tunnels, een duoschommel en nog meer wiebel en klimmogelijkheden.

Voor alle leeftijden
Wij liepen er met 4 volwassenen en 2 kleintjes van 3 doorheen en die vonden sommige bruggetjes wel een spannende uitdaging. Maar grotere kinderen (zo ook de vaders in ons gezelschap) vermaken zich vast en zeker ook met al die kleine stroompjes, takken en spannende mogelijkheden.

Eten en drinken
Eten en drinken deden wij bij Erve Hulsbeek, waar ze spontaan een BBQ voor ons bereidden. Ondertussen konden de kleine meiden de grote vissen voeren, tekenen en kleuren en rondrennen op het gras. Maar ook op het veld rondom de zwemvijver zijn drinken, ijs en patat te krijgen.

Prima voor een dag actief vermaak dus. En dat alles in dat heerlijk geurende, groene bos.

www.hethulsbeek.nl, Oude Almeloseweg 11, Oldenzaal