De Bospub, alleen de naam al, klinkt goed! Tijdens een vakantie een paar jaar eerder, waren we hier al eens in Dwingeloo geweest. Met een stel vrienden bezochten we deze horecagelegenheid aan de rand van het bos op een zondagmiddag. Livemuziek (2 x per maand op zondag) zorgde toen voor een gezellige sfeer op een winterse middag.

Maar recentelijk zijn we er weer geweest! De Bospub opent om 11 uur, we zijn wat vroeger gekomen, zodat we ook nog een boswandelingetje kunnen maken. De Bospub ligt aan de bosrand, je parkeert de auto en je loopt zo het bos in. Dit pad kun je trouwens ook best goed met een buggy lopen.

Na een half uurtje wandelen, lopen we het terras van De Bospub op, waar een vriendelijke hond ons gedag komt zeggen. We kiezen een plaatsje in de zon en de vriendelijke serveerster brengt ons overheerlijke taart van de lokale bakker, appelsap voor de kinderen en koffie en thee voor ons.

Het terras is groots opgezet, met allerlei hoekjes, zodat je bij drukte niet al te dicht op elkaar zit. Er ligt ook nog een midgetgolfbaan op het terrein, dus als je wilt kun je nog een balletje slaan. Voor de kinderen staat er ook een speeltoestel, waarbij je de allerkleinsten misschien een beetje moet helpen om de glijbaan op te komen.

Binnen is het knus en gezellig, het meubilair is van hout en er zijn gekke oude snuisterijtjes te vinden. Je kunt hier dus koffie drinken zoals wij deden, lunchen, een borrel drinken of ’s avonds een hapje eten. Begin of sluit af met een wandeling en je hebt een heerlijke dag!

De openingstijden van De Bospub zijn 7 dagen per week, van 11.00 uur tot 21.00 uur. 

 

www.bospub.nl, Bosrand 18, Lhee/Dwingeloo