Een weekend op pad in eigen land: we houden er wel van. Niet alleen om lekker de deur uit te gaan op behapbare afstand van Utrecht, maar vooral ook omdat we vaak verrast terugkomen: het blijft leuk om je eigen land te ontdekken. Deze keer pakten we de spullen en trokken we naar het Bilderberg hotel ’t Speulderbos in Garderen.

Dus op naar de Veluwe. Iedereen kent dit gebied van naam wel. Maar wist je dat het ook centraler ligt dan ikzelf verwachtte? Ons hotel in Garderen ligt op ongeveer een uurtje rijden vanuit Amsterdam, Heerenveen, Enschede, Rotterdam of Den Bosch. En wist je dat de Veluwe bijna 1000km2 aan natuurgebied behelst? Mede daarom zijn er mooie vergezichten, bossen en activiteiten met voor ieder wat wils. Of je nu wilt wandelen, fietsen, mountainbiken, landhuizen of musea bezoeken, het kan allemaal.

Qua wandelen zijn er voldoende mogelijkheden, wandelingen van een paar kilometer, tot zelfs bijna 30 kilometer! Er zijn 9 paaltjesroutes waarvoor een kaart te koop is. Een selectie van die routes is hier ook online te vinden.

Een van de hoogtepunten van ons verblijf bij het ’t Speulderbos was onze wandeling op zaterdag vanuit het hotel met onze eigen boswachter, zelfs nog door het hotel georganiseerd. De boswachter nam ons het aangelegen Speulderbos in, wat een van de oudste en mooiste bossen van Nederland is. Het mooie is dat de natuur hier volledig haar gang kan gaan en dat zorgt voor een mystieke sfeer. En als je tegen schemering het bos in trekt, dan kan je vanuit de wildkijkschermen hoogstwaarschijnlijk wild zien!

Onze boswachter nam de groep mee om van alles over het bos vertellen. En elke vraag werd beantwoord. Echt leuk en super interessant. Wil je zelf zo’n gids boeken met je eigen groep, vraag dan gerust het hotel. Mocht je een ander vertrekpunt willen, stuur dan een bericht naar reserveringen@hogeveluwe.nl. Zij rekenen voor een wandeling van 2 uur met een gids €50,- voor maximaal 20 personen.

Hoewel ik het tot nu aan toe alleen nog maar over het buiten heb gehad, hebben we het mooiste misschien wel tot het einde bewaard: het hotel! Bilderberg hotel ’t Speulderbos is een vriendelijk en ruim hotel met uitstekende restaurants en faciliteiten. Wil je zwemmen, tennissen, squashen of een fiets huren: geen probleem! Of een lekker wijntje met hapjes bij de haard, het kan allemaal! En wil je met een groep of familie komen, ook dan staat het team voor je klaar als je iets speciaals wilt.

We kunnen het van harte aanraden om een weekendje Veluwe te doen. En wil je alvast wat voorpret, bekijk dan het overzicht van de verschillende bossen in de Veluwe op deze pagina van Staatsbosbeheer: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/veluwe/over-de-veluwe.