Deze kerstvakantie kun je op diverse plekken in Nederland een lichtjeswandeling maken. Zet je muts op, trek handschoenen aan en geniet van een wandeling door de donkere bossen met mooie verlichting en kaarsen. Warm na afloop op bij een knapperend vuurtje en geniet van wat lekkers en hete chocolademelk. Dit is een echte winter activiteit!

Lichtjeswandeling in het Drents-Friese Wold, Appelscha
Op 23-12 kun je voor de wandeling in Appelscha reserveren voor een tijdstip tussen 18:00 uur en 20:00 uur. Het startpunt is het buitencentrum Drents-Friese Wold. Voor kinderen is er een knutselactiviteit onderweg. Dus het is een wandeling voor jong en oud!
Prijs is 7,50 per persoon en voor kinderen 5,-. De prijs is inclusief chocolademelk en een oliebol. Ook is deze wandeling geschikt voor mindervaliden, of kinderwagens.

Meer informatie

lichtjeswandeling bos lichtjes wandelen kerstvakantie uitje

fotocredits: Staatsbosbeheer

Lichtjeswandeling Serious Request in het Mastbos, Breda
Op vrijdag 23 december staat de lichtjeswandeling (3 km) voor de actie Serious Request gepland in Breda. Het Mastbos heeft die avond een snoer van lichtjes die je de weg wijzen naar het sfeervolle amfitheater. Daar brandt een vuurtje en is muziek. Je kunt lekkernijen als glühwein, chocolademelk en versnaperingen kopen. Dit is allemaal voor het goede doel, wereldwijd longontsteking bij kinderen helpen tegengaan.
Je kunt de wandelingen boeken om 18:00, 19:00 en 20:00. De wandeling duurt een uur. Kosten zijn 5,- per volwassene en 2,50 voor kinderen (vanaf 4 jaar). De wandeling gaat over onverhard pad, dus niet geschikt voor mindervaliden.

Meer informatie

Lichtjeswandeling Roggebotzand, Zeewolde
Op vrijdag 6 januari kun je nabij Dronten de familiewandeling lopen in de donkere bossen van Roggebotzand. De route duur 1 uur en is eenvoudig te vinden door de verlichte lantaarns te volgen. Je loopt door de bossen, heuvels en langs waterpartijen. Dit is een goede manier om het nieuwe jaar te beginnen! De route gaat over onverharde paden dus niet geschikt voor mindervaliden. Prijs: 5,- voor volwassenen, 3,- voor kinderen (vanaf 7 jaar).

Meer informatie

Kinder-lampion wandeling, Schoorl
Op woensdag 28 december kun je in Schoorl met je kinderen (t/m 10 jaar) een magische avond beleven. De kinderen knutselen in het buitencentrum eerst hun eigen lampion. Daarna maak je een korte wandeling door het donker. Na afloop staat de vuurkorf klaar om iedereen op te warmen en natuurlijk lekkers erbij. Prijs: 6,- per persoon (volwassene / kind, en dit is inclusief knutselmateriaal en wat lekkers). Tijd: 18:00-19.30. (honden zijn in dit gebied niet toegestaan).

Meer informatie

wandelen wandeling lichtjes tocht bos kerstvakantie

fotocredits: Staatsbosbeheer

Lichtjeswandeling door de duinen in Schoorl
Op woensdag 28 december is er naast de familiewandeling (zie hierboven) ook een lichtjeswandeling van 2 uur. Deze wandeling is geschikt voor iedereen van 7 jaar en ouder. Er is een mooie route uitgezet, verlicht door tientallen lichtjes. Je kunt genieten van de stilte van de nacht, maar ook midwinterhoornblazers laten van zich horen. Na afloop kun je fijn opwarmen bij een vuurkorf met wat lekkers.
Tijd: vanaf 18.30 vertrekt elk kwartier een groep van maximaal 25 personen. De laatste groep vertrekt om 20u. Prijs: 6,- voor volwassenen en kinderen (vanaf 7 jaar).

Meer informatie

Winterwandeling Schouwen-Duiveland
En voor wie ’s avonds niet in de gelegenheid is om te wandelen zijn er ook overdag activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld een winterwandeling op Schouwen-Duivenland. Op dinsdag 20 en 27 december kun je met de boswachterij de kop van Schouwen verkennen. De gids neemt je mee door het glooiende landschap met naaldbos in de duinen. Je leert onderweg meer over het ontstaan van dit natuurgebied en welke dieren hier leven. De prijs is 5,- voor volwassenen en 2,50 voor kinderen. De wandeling duurt 2 uur en begint om 13.30 en 15.30 u. Let op, deze route is niet geschikt voor rolstoel / kinderwagen. Honden mogen aangelijnd mee.

Meer informatie