Bij wie staat de kerstboom al? Zo niet, dan hebben we een leuke tip voor je! In het Nationale Park de Hoge Veluwe mag je namelijk een boom uitkiezen en zelf afzagen (gratis, 1 per bezoeker)! Zo breng je zelf het bos bij je naar binnen!

Het lijkt gek om bomen te gaan zagen in een nationaal park, maar het park is hiermee juist erg geholpen. De dennenbomen groeien namelijk op de unieke, open stuifzandgebieden van het Park. Als de bomen daar niet verwijderd worden, zal dit bijzondere landschap dichtgroeien en verdwijnen.

Hoe het werkt het?
Per persoon mag je een dennenboom uitkiezen. Ben je met 4 personen en 1 auto, dan mag je 4 dennen meenemen. Er staan bordjes die je naar de goede plek brengen! Vrijwilligers van de Vereniging Vrienden van De Hoge Veluwe zijn aanwezig om te assisteren. Voor bezoekers die zelf geen zaag hebben, zijn er zagen beschikbaar. Na het harde werk is er warme chocolademelk, koffie en thee. De dennenboom mag gratis mee naar huis worden genomen, enkel de entree voor het Park dient betaald te worden.

Kerstmarkt
Op 17 en 18 december kun je het combineren met een bezoekje aan de kerstmarkt. Er is dan een sfeervolle wintermarkt met streekproducten, brocante, cadeautjes en verschillende muziekoptredens. Beide dagen is het mogelijk een tochtje met een huifkar door het Park te maken. In het Parkrestaurant kun je lekker opwarmen met een drankje. Kinderen kunnen zich creatief uitleven in de Knutselbus en mogen lekker knuffelen met de dieren van de kinderboerderij. Op zondag is er een heuse arrenslee met rendieren!

Praktische informatie
Data: 10, 11, 17 en 18 december
Locatie: De Wetweg, Otterlo
Tijdstip: 10.00 tot 15.00 uur
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Meer informatie vind je op de website van Nationaal Park de Hoge Veluwe.