In Vledder zit Herberg de Wilde Hof. In deze rietgedekte pannenkoekenboerderij lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Wanneer je de deur van dit mooie pand opent waan je je bij grootmoeder thuis. Houten tafels zijn gedekt met geruite tafelkleedjes, voor de kinderen is er een kast met speelgoed en op de tafels staat de stroop en bruine suiker al klaar!

Tijdens onze vakantie in Drenthe bezochten wij deze herberg voor het avondeten. Soms is het even zoeken waar je vroeg met kinderen al terecht kunt, maar dat is hier geen probleem. Rond 17.00 uur op een doordeweekse dag, was het al gezellig druk en draait de keuken op volle toeren. Het publiek is zeer divers, van 60+ers die in de buurt op de camping staan, families, of stelletjes. De zaak is zeer populair en wanneer we onze pannenkoek geserveerd krijgen, snappen we waarom. Het eten is heerlijk!

Xavier en ik hebben voor een pannenkoek gekozen, met appel en spek. Voor de kinderen kun je trouwens kiezen uit alle soorten, maar deze wordt gewoon kleiner gemaakt. De pannenkoek is heerlijk, dik, maar niet te, en vult goed! Endre en Maxime skippen vanavond de pannenkoek en gaan voor een steak, waar lekkere aardappeltjes en groenten bij geserveerd worden. Maxime kiest op haar beurt voor enkel aardappeltjes met appelmoes. En de breedte van de kaart is ook een mooie verrassing: de koks laten zien dat ze zowel pannenkoeken als andere gerechten goed kunnen klaarmaken. Het is smullen!

De dessertkaart is uitgebreid. De kinderen kiezen voor een verpakt ijsje, Endre gaat voor een crème brulee en ik sluit het eten af met een cappuccino.

Later zitten we weer in de auto richting het vakantiehuisje. Blij van zo’n leuke ontdekking, geïnspireerd door de ondernemers en met een goedgevulde maag! Wil je ook meer dan alleen een pannenkoekenhuis, vergeet dan geen bezoekje te brengen aan Herberg De Wilde Hof. Veel plezier alvast!

http://www.herbergdewildehof.nl/, Middenweg 12, Vledder

De keuken is woensdag t/m zondag open tussen 12.00 en 20.00 uur.