Wil je eens in een andere omgeving dan je eigen woonwijk Sint Maarten vieren? Wellicht is de lampionnenoptocht van Hoeve Ravenstein een leuk idee!

Op vrijdag 11 november vindt namelijk de traditionele lampionnenoptocht plaats over het erf van Hoeve Ravenstein en door het park van Landgoed Groeneveld. Het is de vijfde keer dat deze Sint Maarten optocht, waaraan elk jaar meer kinderen deelnemen, plaatsvindt op Hoeve Ravenstein. Voorafgaand aan de optocht is er voor de kinderen op het erf al veel te beleven. Vader, moeder, opa en/of oma kunnen op het boerderijterras en in de boerderijwinkel genieten van biologische lekkernijen van Hoeve Ravenstein.

Op 11 november zijn de kinderen en hun (groot)ouders al vanaf 15.30 uur van harte welkom op Hoeve Ravenstein in Baarn. Eerst kunnen de kinderen een mooie kleurplaat inkleuren of een knutselwerkje (tegen kleine betaling) maken.

Terras
Het boerderijterras is open en hier zijn warme dranken, soep en broodjes verkrijgbaar. Ook de Boerderijwinkel met een ruim assortiment aan biologische-, glutenvrije- en streekgebonden producten is open. Een mooi moment om de verscheidenheid van het aanbod van deze bossupermarkt eens te bekijken en de laatste boodschappen te doen terwijl de kinderen bezig zijn.

Om 17.00 uur start de wandeling over het schemerige erf en door het park. Het spreekt voor zich dat daarbij luidkeels Sint Maarten liedjes gezongen worden. Aan het einde van de optocht lopen de kinderen, die natuurlijk een spoor van lichtjes in de schemering vormen, door de diervriendelijke potstal om alle koeien te begroeten. In die potstal leest de boerin het verhaal voor van Sint Maarten en daarna is er voor alle kinderen, uiteraard, iets lekkers.

Aanmelden
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de Lampionnenoptocht, maar aanmelden is wel nodig en kan tot en met donderdag 10 november 09.30 uur via het online formulier op de site van Hoeve Ravenstein, via de Facebookpagina en natuurlijk in de Boerderijwinkel zelf.

Lampion
Kinderen kunnen zelf een lampion meenemen, maar deze zijn ook te koop (incl. lampje) op Hoeve Ravenstein. De lampionnen kosten € 3,49 per stuk. Let op: open vuur (dus ook kaarsjes) is verboden tijdens de optocht! Er kan vanaf 15.30 tegen een kleine betaling een knutselwerkje gedaan worden. Ook zijn er gratis kleurplaten aanwezig en is de gratis boerderijspeurtocht te ondernemen door de kinderen.

Parkeren
Parkeren op de Hoeve is gratis. Wij verzoeken de deelnemers om hiervoor het parkeerterrein achter de stallen te gebruiken, zodat de ruimte tussen de stal en de Boerderijwinkel vrij blijft voor de activiteiten.

www.hoeveravenstein.nl