Zelf geen tuin en zin om lekker aan de slag te gaan? Of wil je wat betekenen voor het landschap om je heen? Deze zaterdag kun je je handen uit de mouwen steken, want het is Natuurwerkdag!

Ook dit jaar organiseert LandschappenNL weer de Natuurwerkdag op bijna 500 locaties door heel Nederland. Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en meer. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen.

In het gehele land kun je op bijzondere plekken aan de slag. Zo kun je in Durgerdam meehelpen in het broedgebied van lepelaars. In Schiedam wordt er gewerkt bij de Babbersmolen en in de polder van Kockengen kun je helpen met snoeien om de polder te verjongen.

Op een bijzondere locatie onder de rook van Groningen nabij de Hunze is een single natuurwerklocatie. Alleenstaanden krijgen de gelegenheid om in kleine groepjes of tweetallen de handen uit de mouwen te steken en op een ongedwongen wijze nieuwe mensen ontmoeten. Dat is weer eens wat anders dan speeddaten!

Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan.