In de prachtige natuur van het Leudal, grenzend aan de bossen, ligt restaurant de Busjop. Het restaurant is knus en een heerlijke plek voor een lunch en een drankje om op te warmen tijdens onze minivakantie bij Buitengoed de Gaard, ook in Heythuysen.

Plek voor iedereen
We kiezen een plekje aan het raam, vlakbij de gezellige haard. Op deze woensdagmiddag is het gezelschap divers. Van wandelaars, opa’s en oma’s met kleinkinderen tot mensen met een zakelijke afspraak.

De lunchkaart is uitgebreid, zo gaan de kinderen voor een kinderpannenkoek, zelf ga ik voor saté en Endre kiest een pasteitje. Daarbij een lekkere warme kop thee!

Kindvriendelijk
De kinderen spelen met het aanwezige speelgoed en de vriendelijke serveerster laat me nog even de overige ruimtes van de Busjop zien. Want naast het restaurant en het cafégedeelte zijn er ook nog een aantal zalen en ruimtes die gebruikt kunnen worden voor een familiefeest of training. Als het mooi weer is, kun je er zelfs een privéterras bij krijgen, handig!

Het is jammer dat tijdens ons bezoekje het weer een beetje tegenvalt. He terras grenst namelijk aan een grasveld met een zandbak en ook liggen er wat voetballen in het gras. Maar we kunnen ons wel voorstellen dat het hier goed toeven is als de zon schijnt!

Het eten is heerlijk en voor de lunch zijn het grote porties! De kinderpannenkoeken zijn compleet met spekjes en parapluutjes!

Ook fijn wandelen
Na het eten lopen we nog een stukje het bos in, hier vind je ook de grafheuvels van de Busjop. 3000 jaar geleden begroef men hier de as van de overledenen en bedekte de urn met een heuveltje van plaggen. Een volgende overledene kreeg weer een nieuw heuveltje. Zo is een heel grafveld ontstaan. Staatsbosbeheer heeft een aantal jaren geleden het bos en de beplanting weggehaald en zijn er een aantal heuvels gerestaureerd. Een bezoekje waard!

De openingstijden (keuken dagelijks open vanaf 12.00 uur)
Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag: 11.00 uur – 17.00 uur (lunch tussen 12.00 uur – 15.00 uur)
Vrijdag, Zaterdag: 11.00 uur | zie*/**
Zondag: 10.00 uur | zie*/**

*Vr t/m Zo lunch 12.00 – 17.00 uur
**Vr t/m Zo keuken open tot laatste gast!

www.debusjop.nl, Busschopsweg 9, Heythuysen