Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de schoonheid van de duisternis en de bedreiging van de toenemende verlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 12e keer georganiseerd op zaterdag 29 oktober 2016.

Ook op veel plekken in de natuur worden er activiteiten georganiseerd. Tof in het Bos heeft 5 leuke evenementen voor je uitgekozen. Wil je meer zien of kijken of er bij jou in de buurt iets wordt georganiseerd? Check dan de website van Nacht van de Nacht voor alle activiteiten.

 

Beleef de nacht in ’s Graveland
Op de buitenplaatsen in ’s-Graveland wordt een avondwandeling speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar georganiseerd. De wandeling duurt 1,5 uur. Tijdens Nacht van de Nacht Wandel je mee met de boswachter over de ‘s-Gravelandse Buitenplaatsen, vlak bij Hilversum, en ontdek je zelf hoe donker de nacht in dit gebied is. Je kunt op 3 verschillende tijden starten. Wel even aanmelden van tevoren!
Meer info

nacht van de nacht graveland gooi excursie wandelen met boswachter

Nachtwandeling in de Chaamse bossen
Geniet van de Nacht tijdens een nachtwandeling door de Chaamse Bossen! De wandeling start bij Pannenkoekenhuis de Steengroeve. In het pannenkoekenhuis wordt er een korte presentatie over Nacht van de Nacht en de nachtdieren in het bos gegeven, waarna men de Chaamse Bossen in gaat voor een wandeling of een korte wandeling over het kabouterpad in het donker. Na het wandelen is er warme chocolademelk bij de Steengroeve.
Meer info

 

Rondvaart door de Biesbosch
Op 29 oktober organiseert de Vissershang een nachtelijke activiteit. Er wordt gevaren met een fluisterboot door Nationaal Park de Biesbosch. Ook wordt er aan land gegaan voor een korte wandeling en zijn er gidsen van Staatsbosbeheer aanwezig. De kosten voor deze avond bedragen 11,- voor volwassenen en 10,- voor kinderen tot en met 12 jaar. Aanmelden kan via: www.vissershang.nl.
Meer info

vissershang biesbosch nacht van de nacht excursie boot

Wandeling met boswachter in Amsterdamse Bos
Met een boswachter op pad in het Amsterdamse Bos? Ook dat kan tijdens de Nacht van de Nacht. Na afloop warmen we op bij de open haard. Kosten: € 5,50 (incl. drankje) per persoon, graag gepast en contant betalen. De wandeling om 19.00 uur is voor gezinnen, de wandeling om 21.00 uur is alleen voor volwassenen. Vooraf reserveren bij de Boswinkel: 020-5456100. Let op: Er wordt verzameld bij het Beheerkantoor van het Bos (Nieuwe Meerlaan 3, 1182 DB), dat is de grote parkeerplaats van de Geitenboerderij.
Meer info

 

Dwalen over de donkere Duivelsberg
In Berg en Dal kun je tijdens de Nacht van de Nacht mee doen aan de ‘Dwaaltocht over de donkere Duivelsberg’. Een spannende wandeling in het duister. Volwassenen betalen 2 euro. Kinderen en leden van de IVN, KNNV of Groei en Bloei kunnen gratis mee wandelen. Je hoeft je niet aan te melden. Vragen kun je mailen naar: hans@tierates.nl.
Meer info