Op zoek naar een leuke plek in het bos voor een wandeling of een kop koffie net buiten de stad Utrecht? We hebben de leukste plekken rondom Utrecht voor je op een rijtje gezet!

Landgoed Oostbroek
In de Bilt ligt Landgoed Oostbroek. Bij het winkeltje in de voormalige Oranjerie kun je een kopje koffie krijgen, lokale producten kopen of je gaat voor de Heksenwandeling. Voor 1 Euro neem je deze mee. Via rode paaltjes, een routekaart en kompasrozen kom je er achter hoe je moet lopen en waar de opdrachtjes te vinden zijn. De route van 1,5 km is ook goed te doen met een kinderwagen.

website, Bunniksweg 45a, De Bilt

landgoed oostbroek de bilt bilthoven bos boswandeling speurtocht winkeltje wandelen utrecht Buiten in de Kuil
Op de plek van een oude kiosk vind je sinds dit jaar Buiten in de Kuil. Lage Vuursche staat vooral bekend om pannenkoekenhuizen, maar bij Buiten in de Kuil eet je heerlijke taart, kun je lunchen, dineren of lekker borrelen. De mooie horecazaak is gelegen aan een open plek in het bos, dus neem voor de kinderen bijvoorbeeld een bal mee en die vermaken zich wel. Uiteraard loop je hier ook zo het bos in voor een lekkere wandeling.

website, Zevenlindeweg 9, Lage Vuursche

buiten in de kuil lage vuursche bos baarn boswandeling wandelen horeca restaurant in het bos met terras kindvriendelijk Het Gagelbos
Aan de rand van Utrecht, in de Ruigenhoekse polder, vind je het Gagelbos. Hier kun je wandelen, skaten en voor de kinderen is er een leuke speelplek met houten speeltoestellen en picknickbanken voor een picknick. Dus stap op de fiets en ontdek dit stukje Utrecht!

website, parkeren kan ter hoogte van Gageldijk 104, Utrecht

gagelbos ruigenhoekse polder utrecht bos speelbos wandelen met kinderen wandeling speeltuinSchaapskooi HeidesteinĀ 
Wil je een boswandeling combineren met het voeren van schapen? Ga dan op zondagmiddag naar Landgoed Heidestein in Zeist. Op dit landgoed graast een kudde schapen, die op zondagmiddag rond 15.30 uur wordt gevoerd. Kinderen mogen meehelpen en dat is natuurlijk altijd een goed uitje. In het bezoekerscentrum kun je ook een kopje koffie of appelsapje krijgen. Er staan picknickbanken en kinderen kunnen het Beestenpad lopen.

website, Ingang Landgoed Heidestein aan de Prinses Margrietstraat , Zeist

schaapskooi heidestein landgoed zeist driebergen bos boswandeling schapen voeren beestenpad leuk voor kinderen De bossen bij Amelisweerd
Het theehuis Rhijnauwen waar je heerlijke pannenkoeken eet, is bij veel mensen wel bekend, maar wist je dat er in dit stukje natuur in Bunnik nog veel meer leuks te vinden is? Boerderij de Zonnewijzer organiseert bijvoorbeeld elke maand een middag waarop je zelf een kalfje de fles kunt geven en allerlei boerenspelletjes kunt doen. Bij de moestuin vanĀ Amelis’ hof kun je zelf bloemen plukken (tijdens het seizoen) en er worden regelmatig excursies georganiseerd om Fort bij Rijnauwen te ontdekken met een gids.

website, Rhijnauwenselaan 16, Bunnikboerderij de zonnewijzer bunnik rijnauwen rhijnauwen voeren zondag zonnige zondag