Het Sommeltjespad is een kindernatuurpad in de Dennen, aan de zuidkant van de Pelikaanweg op het leuke waddeneiland Texel. Het pad is ongeveer 1,5 km lang en langs het pad is van alles te zien. Volgens de legende wonen er Sommeltjes op Texel. Een soort aardmannetjes die ‘s nachts tot leven komen. Kinderen kunnen op het Sommeltjespad op zoek naar deze figuren en allerlei andere dingen.

Tijdens ons verblijf op Texel, waarover je meer kunt lezen op Bier en Appelsap, liepen we met onze kinderen dit pad. Maxime was toen 2,5 en vond het prachtig. Ze liep het gehele pad bijna helemaal zelf en rende van het ene Sommeltje naar het andere figuurtje! Xavier zat in de buggy en dit pad is ook goed met een wandelwagen te lopen.

Wil je na het het wandelen lekker lunchen of een drankje drinken? Op 10 minuten rijden door het mooie duingebied ligt restaurant De Worsteltent.

In een oude boerderij zit een restaurant met een fijn terras in het gras. Hier is ook een speeltuin. Wij dronken hier koffie en gaven de kleinste een fles. Het restaurant heeft goede kinderfaciliteiten, zoals een verschoonplek, kinderstoel en een speelhoek met veel boekjes en ander speelgoed. Naast het restaurant ligt het bijbehorende hotel De 14 Sterren. Een fijne plek voor een luxe verblijf op Texel!

Informatie en adressen:

Hotel De 14 Sterren en Restaurant De Worsteltent, Smitsweg 4 / 6, Den Burg (Dennenbos)

Het Sommeltjespad start aan de Pelikaanweg, nabij de Koog.