In het weekend hebben we vaak zin om lekker naar buiten te gaan. Bos, hei en plassen, het is allemaal te vinden in de omgeving van Utrecht. Op een koude, maar zonnige morgen rijden we dan ook richting Bussum. Bestemming: Paviljoen Heidezicht. Omdat de kindjes nog klein zijn, kiezen we vaak voor een combinatie van wandelen en horeca en dat is bij Paviljoen Heidezicht ook van toepassing!

Na de afslag rijd je Bussum in en na een paar woonstraten, parkeer je je auto aan de rand van de hei. We zien al gelijk het paviljoen en een mooie speeltuin, maar we gaan eerst een frisse neus halen. Het eerste gedeelte van de hei is een losloopgebied voor honden en die vliegen elkaar ook om de oren. Leuk om te zien! Die frisse neus bleek op deze dag echt van toepassing, want er stond een fris windje op de vlakte van de hei en ook het zonnetje verdween achter de wolken. We kiezen voor een terugweg aan de rand van het bos, waar het wat minder koud is.

In het paviljoen is het op deze zondagmorgen best druk. We bestellen wat lekkers aan de bar en nemen plaats aan het raam met uitzicht op een terras en de speeltuin. Wat zal het hier heerlijk vertoeven zijn als het zomer is! De taarten (appeltaart en cheesecake) zijn heel lekker. Je kunt hier overigens ook broodjes, soep en pannenkoeken bestellen.

Natuurlijk moet er nog even buiten gespeeld worden. Onze hond (formaat cavia) tillen we even op, want honden mogen eigenlijk niet in de speeltuin. Het terrein is ruim opgezet, een toestel met glijbaan voor de wat kleinere kinderen en een avontuurlijker terrein voor de oudere kids. Een soort stormbaan, een wand om te klimmen en een kabelbaantje. Ook zijn er wat dieren, maar op deze frisse morgen zijn de geiten en herten niet in voor een kennismaking bij het hek.

De openingstijden van Paviljoen Heidezicht:
dinsdag t/m zondag vanaf 10:00 uur.

De toegang tot de speeltuin is gratis. De sluitingstijd van de speeltuin is 19:00 uur.

www.paviljoen-heidezicht.nl, Randweg 203, Bussum