Een weekend weg met z’n viertjes. Daar had ik zin in! Zee, een leuk dorpje, niet voor mijn eigen ontbijt hoeven te zorgen en een zwembad zodat Maxime wat aan haar watervrees kon doen. Op mijn wishlist stond al een tijdje het Blooming Hotel in Bergen. Ik had mooie foto’s online gezien en goede verhalen gehoord. Dus zo kwam het dat we een weekendje weg naar dit hotel in het duingebied van Bergen boekten.

Op een vrijdagmiddag vertrokken we na de muziekles richting Noord Holland. Bergen ligt eigenlijk maar op iets meer dan een uur rijden vanaf Utrecht. Ideaal! Bij aankomst in het hotel zagen we meteen de gezellige lobby waarin de receptie is gesitueerd. Aansluitend zit de bar en de receptiemedewerker wees ons ook op de speelkamer voor de kinderen!

De kamer
Onze kamer was al beschikbaar, dus zo deden we al onze spullen in een hippe kruiwagen om makkelijk alles naar boven te brengen. Wat neem je toch altijd veel mee voor zo’n weekendje!

De kamer was heerlijk ruim (een Roomy Room), uitzicht op de bossen, voor Maxime een stapelbed met eigen televisie en voor Xavier een kinderbedje. En nog was er veel loop- en beweegruimte op de kamer. Plus een douche en een heerlijk bad in de badkamer. Thuis hebben we geen bad, dus die stond ook op mijn wishlist!

Na aankomst hebben we meteen het zwembad uitgeprobeerd! Een groot bad, waarin Maxime goed kon oefenen. Heb je al oudere kinderen dan kun je hier ook in de sauna of de whirlpool!

Het ontbijt
Na een goede nacht (je weet nooit hoe dat gaat met z’n allen op 1 kamer) konden we aanschuiven voor een lekker ontbijtje. Hier had ik me op verheugd. Ik weet niet hoe bij jullie de ontbijtjes verlopen, maar bij ons komt er soms nog wel eens wat strijd aan te pas om er überhaupt een halve boterham in te krijgen. Hier in Blooming werd er goed gegeten! Croissantjes, een gekookt ei, krentenbol en lekkere stukken fruit. Het ging er allemaal in! Aansluitend aan de eetzaal, ’s avonds ook restaurant, zit weer een leuke speelhoek. Een speelkeukentje en ander vermaak.

We hebben een heerlijk verblijf gehad in Hotel Blooming. Bij wat mooier weer en grotere kids stap je hier ook meteen het wandelgebied in! Een echte Tof in het Bos locatie dus! Wij hielden het bij een bezoek aan het gezellige Bergen en warme chocolademelk in het strandpaviljoen!

www.blooming-hotels.com, Duinweg 5, Bergen